اختلال بایپولار یا دو قطبی چیست
این مقاله به زودی به روزرسانی خواهد شد.
اختلال بایپولار یا دوقطبی(bipolar disorder) یک بیماری روانشناسی است که با تغییرات شدید خلقی فکری انرژی و هم چنین رفتاری همراه است.
اختلال بایپولار یا اختلال دوقطبی در گذشته “افسردگی شیدایی” (manic deppression) نیز نامیده می شد. زیرا حالت خلقی فرد به صورت خیلی سرخوش و یا خیلی ناراحت نوسان دارد.
این نوسانات میتواند از چند ساعت تا روزها ، هفته ها و یا ماه ها طول بکشد.
توجه داشته باشید که اختلال دوقطبی یک مشکل شخصیتی و یا ضعف شخصیتی نیست.
به طور معمول بایپولار خودش را پیش از بزرگسالی نشان میدهد، معمولا به صورت دوره ی افسردگی در نوجوانی ظاهر میشود ، هرچند میتواند زودتر و یا دیرتر نیز آشکار شود.
زنان و مردان به یک اندازه شانس بروز این بیماری را دارند. معمولا بایپولار در مردان با یک دوره مانیا یا شیدایی و در زنان با یک دوره افسردگی آغاز میشود.
اختلال دوقطبی در میان تمام رده های سنی، نژادی، گروهای قومیتی و سطوح اجتماعی گوناگون یافت میشود.
ژنتیک یکی از عوامل بایپولار است که ردپای آن را میتوان در خانواده یافت. اختلال دوقطبی ،همانند افسردگی و دیگر بیماری های جدی، میتواند تاثیرات منفی بر روی همسر، دوست دختر/پسر، اعضای خانواده، دوستان و همکاران داشته باشد.
اغلب افراد دارای اختلال بایپولار درباره ی خلق های بالا یا سرخوشی و خلق های پایین یا افسردگی صحبت می کند. این نوسانات خلقی می توانند شدید باشندو از بسیار پر انرژی تا بسیار ناامید را در بر میگیرد.شدت نوسانات خلق و همچنین شیوه مختل کردن فعالیت های زندگی عادی، تفاوت میان نوسانات خلقی بایپولار را از تغییرات خلقی معمولی آشکار می کند.
افزایش فعالیت و انرژی فیزیکی و ذهنی
حالت روحی خیلی خوب، مثبت اندیشی و اعتماد به نفس اغراق آمیز
زودرنجی شدید و رفتار خشن
کاهش نیاز به خواب بدون احساس خستگی
گفتار و افکار سریع و درگیر در ذهن
افزایش میل جنسی
رفتار بی پروایانه
ناراحتی طولانی مدت گریههای بی دلیل
تغییرات چشمگیر در اشتها و خواب
زودرنجی، خشم، نگرانی، اضطراب
منفی نگری، بی انرژی بودن، بی حالی طولانی مدت
احساس گناه و بی ارزش بودن
ناتوانی در تمرکز و تصمیم گیری
افکار مداوم مرگ و خودکشی
اختلال دوقطبی در کودکانی که پدر و مادر بایپولار دارند احتمال بیشتری دارد. زمانی که یکی از والدین دارای اختلال دوقطبی است احتمال اینکه فرزند به این بیماری مبتلا باشد ۱۰ تا ۳۰ درصد است.و زمانی که پدر و مادر هر دو دارای اختلال بایپولار هستند خطر ابتلای فرزند به این بیماری ۵۰ تا ۷۵ درصد است.
تشخیص علائم و نشانه ها در کودکان می تواند دشوار باشد زیرا ممکن است آنها با احساسات مرتبط به سن و رفتارهای کودکان و نوجوانان اشتباه گرفته شود. نشانه ها می توانند در رفتارهای گوناگونی خود را نشان دهند.
با استناد بر آکادمی روانپزشکی کودکان و نوجوانان آمریکا، تا یک سوم 3.4 میلیون کودک دارای افسردگی در آمریکا در واقع دارند علائم اولیه بایپولار را تجربه می کنند.
درمانهای مختلفی برای اختلال دوقطبی وجود دارد و درمانهای امید بخشی نیز در دست بررسی هستند. از آنجایی که درمان بایپولار می تواند دشوار باشد به شدت توصیه می شود که با یک روانپزشک و یا متخصص اعصاب و روان زبردست که دارای تجربه در زمینه درمان اختلال دوقطبی است مشورت نمایید. درمان ها می توانند شامل دارو، گفتار درمانی و گروه های حمایتی باشد.
ترجمه ی اختصاصی توسط وبسایت بایپویار
Adopted from what is bipolar Bphope.com